SeneCura SeniorCentrum Písek

Informace k očkování

Vážení rodinní příslušníci,

v průběhu ledna bude v našem SeniorCentru probíhat bezplatné očkování proti COVID-19. Klienti a zaměstnanci domovů pro seniory a domovů se zvláštním režimem se mohou naočkovat již v první fázi, a dříve než ostatní skupiny populace. Očkování nebude povinné. Jakmile budeme mít k dispozici přesnou metodiku od MZČR a podrobnější informace o termínu očkování v našem domově, budeme vás bezodkladně informovat.

Chtěli bychom vás ujistit, že vakcíny podléhají přísným kontrolám a jsou schvalovány pouze tehdy, pokud je zaručena jejich dostatečná účinnost, bezpečnost a kvalita. Dosavadní studie ukázaly, že riziko nákazy COVID-19 u očkovaných osob je velmi nízké (méně než 5%). Vedlejší účinky jsou pak srovnatelné s očkováním proti chřipce.

Shromáždili jsme pro vás dostupné informace o vakcíně a očkování proti COVID-19 na tomto webu www.senecura.cz/ockovani a rádi zodpovíme také jakékoliv vaše dotazy. Obracet se s nimi můžete na koordinátora pro očkování vrchní sestru Danu Trochovou, tel.: +420 731 404 071.

Věříme, že očkování přispěje rozhodujícím způsobem k ukončení pandemie a umožní opět bezpečná setkávání, ale i dříve běžné aktivity, které zvyšují kvalitu života našich klientů. To bychom si ze srdce přáli.

S pozdravem

Ing. Jaroslava Kučerová
ředitelka SeniorCentra

 

 Další článek