SeneCura SeniorCentrum Písek

Důležité oznámení o zahájení stavebních prací

Vážení rodinní příslušníci,

dovoluji si Vám oznámit, že v červenci budou zahájeny stavební práce na přístavbě našeho domova, které přinesou zlepšení a rozvoj našich služeb v podobě nových lůžek pro tolik potřebnou službu Domov se zvláštním režimem, nové společenské místnosti i nové možnosti pro trávení času s Vašimi blízkými. Plánovaná doba výstavby je 12 měsíců s termínem dokončení v červenci 2022.

Projekt počítá s přístavbou třípodlažního křídla ke stávající budově. V 1. podlaží  bude 13 parkovacích stání a 2 místa pro invalidy. Ve 2. a 3. podlaží pak shodně 19 lůžek pro službu Domovy se zvláštním režimem, celkem tedy 38 nových lůžek. Na každém patře bude k dispozici devět jednolůžkových a pět dvoulůžkových pokojů. Všechny pokoje budou vybaveny samostatným sociálním zařízením. Prostorové uspořádání pokojů bude formou tzv. domácnosti, kdy k pokojům klientů přiléhá společná obývací místnost, která bude sloužit zároveň jako jídelna. Na každé domácnosti bude také sesterna a rodinný pokoj. Klientům bude také k dispozici nové kadeřnictví, hobby místnost, terasa, ale i nová zahrada na místě stávajícího parkoviště.

Výstavba přístavby bohužel přinese nám všem i některá omezení v budově a také v areálu domova. Bude proveden zábor pravé části parku, tudíž nebude možné se v těchto místech zdržovat a využívat je pro návštěvy. Hlavní vchod budovy bude otevřen, ale s omezeným průchodem. Prosíme návštěvy, aby při procházení stavbou, dbali na svou bezpečnost a bezpečnost svých blízkých. V současné době hledáme možnosti řešení a organizace návštěv ve venkovních prostorách. Parkoviště bude pro návštěvy uzavřeno, prosím, využijte k parkování blízké parkoviště na Výstavišti.

Děkuji za pochopení a předem se omlouvám za vzniklé nepříjemnosti. V průběhu přístavby Vás budeme pravidelně informovat o vývoji výstavby a situaci v souvislosti s úpravami.

V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat.

S pozdravem a přáním krásných letních dní

 

Ing. Jaroslava Kučerová

Ředitelka SeneCura SeniorCentra Písek

 Další článek