SeneCura SeniorCentrum Písek

SeniorCentrum Písek získalo dotace

SeneCura SeniorCentrum Písek získalo na svůj provoz pro letošní rok od Jihočeského kraje dotaci 19 milionů korun pro domov pro seniory a 534 tisíc korun pro pečovatelskou službu. Kromě toho společnost SeneCura rozhodla o vlastní investici do rozšíření SeniorCentra o nové křídlo a nabídne tak 38 míst v domově se zvláštním režimem pro lidi s Alzheimerovou chorobou nebo jiným typem demence. Klienti domova získají i další nové prostory a zahradu.

„Jsme rádi, že jsme dotaci získali, obyvatelé Písku a okolí tak mohou nadále využívat služeb domova pro seniory s kapacitou 103 lůžek a pečovatelskou službu. Obě služby náš domov poskytuje už od roku 2009,“ uvedla provozní ředitelka společnosti SeneCura Věra Husáková. Celkem letos SeniorCentrum Písek získalo od Jihočeského kraje dotaci přes 19 milionů korun pro domov pro seniory a 534 tisíc korun pro pečovatelskou službu na spolufinancování neinvestičních nákladů souvisejících se zajišťováním základních činností při poskytování sociálních služeb.

Společnost SeneCura se navíc pouští od letošního července do přístavby stávajícího domova. „Díky tomu budeme moci Písku nabídnout tolik žádanou službu domova se zvláštním režimem, tedy místa pro seniory s Alzheimerem či jinými formami demence. Zároveň můžeme zvelebit další prostory domova a zpříjemnit život všem klientům,“ vysvětlila Věra Husáková.

Do příštího léta tak v areálu SeniorCentra vyroste moderní třípodlažní křídlo, kde v přízemí bude 13 parkovacích stání a 2 místa pro invalidy a v prvním a druhém patře pak shodně po 19 lůžcích pro domov se zvláštním režimem pro klienty s demencí. Celkem zde vznikne 18 jednolůžkových a 10 dvoulůžkových pokojů, každý se samostatným sociálním zařízením. Vnitřní upořádání bude formou tzv. „domácností“, kde každá bude mít svou obývací místnost, která slouží zároveň jako jídelna, sesternu a rodinný pokoj. „Ve třetím patře pak bude všem klientům k dispozici nové kadeřnictví a hobby místnost a terasa. Všechny jistě potěší, že na místě současného parkoviště vznikne také nová zahrada pro klienty, protože spolu s přístavbou dojde k úpravě venkovního prostoru,“ popisuje změny ředitelka domova Jaroslava Kučerová.

Stavební práce budou zahájeny během července letošního roku a měly by trvat zhruba jeden rok. Stavba bude založena na pilotách a mikropilotách, nosnou konstrukci vytvoří železobetonový skelet, obvodový plášť bude zděný se zateplením a vnitřní příčky pak ze sádrokartonu. V celé budově bude podlahové vytápění.

 Další článek