SeneCura SeniorCentrum Písek

Lovečtí psi v SeniorCentru Písek

V úterý 7. června naše Seniorcentrum Písek navštívili opět studenti z Vyšší odborné školy lesnické a Střední lesnické školy Bedřicha Schwarzenberga. Studenti s sebou přivedli své vlastní lovecké psy, které mají ubytované v kotcích školy, kde je cvičí a účastní se s nimi školních honů.

Přednáška byla splněné roční přání našeho klienta pana Pavla, který se celý život zabývá myslivostí. Se studenty a ostatními klienty se podělil o znalosti a dovednosti psích loveckých plemen. Jednalo se o plemena německý ohař krátkosrstý, barvy černý bělouš, který je využíván na naháňku vysoké zvěře. Dále bavorský barvář, který při lovu stopuje poraněnou zvěř. A Parson Russell teriér, který se používá na norování na lišku nebo jezevce.

Přednáška měla velký úspěch. Mnoho klientů má rádo zvířata, především psy. Klienti si mohli pohladit všechny pejsky a potěšit se jejich přítomností. Přesvědčili jsme se, že i lovečtí psi jsou velmi přátelské a klidné povahy. Děkujeme za příjemné setkání a studentům přejeme mnoho studijních i loveckých úspěchů!

 Další článek