SeneCura SeniorCentrum Písek

Beseda se spisovatelem v SeniorCentru Písek

Dne 16. května se v našem SeniorCentru konala beseda a autorské čtení se spisovatelem. Své knihy přišel představit našim klientům pan David Jan Žák – spisovatel, básník a novinář, který napsal řadu knih a mimo jiné také titul Návrat krále Šumavy.  Tuto knihu naši klienti znají ze společného předčítání a velmi je zaujala. Podle knihy byl natočen třídílný film, jehož děj se odehrává za totality, kdy lidé překračovali nelegálně státní hranice na západ.

Pan Žák představil klientům i jiná svá díla: sbírky poezie, které jsou jeho literárními začátky, například  Jak padá podzim, Výkřik z hlubin psa či Dešti mezi slova a z prózy kupříkladu Zmizení Edvina Lindy, za které získal Výroční cenu nakladatelství Albatros nebo dílo Tleskač, jehož děj je inspirován postavou z Rychlých šípů.

Pan Žák přečetl úryvky z knih Tleskač, Návrat krále Šumavy a několik krátkých básní. Přiblížil klientům fakta, z kterých vycházel při psaní knihy Návrat krále Šumavy. Nakonec zodpověděl i zvídavé dotazy našich klientů.

Beseda s jihočeským autorem se těšila velkému zájmu klientů. A pan spisovatel též rád vepsal všem zájemcům věnování a svůj autogram do knihy.

 Další článek